intrebare la jurist

intrebare la jurist

Mesajde aei.economcredit » Joi Sep 20, 2012 10:05 am

As dori sa aflu pe ce termin poate sa puna interdictii la frontiera pentru membrii restanti si eu adica directorul trebue sa depuna cerece pentru inoirea noului termin pentru iterdictii.
aei.economcredit
 
Mesaje: 7
Membru din: Lun Ian 23, 2012 7:05 pm

Re: intrebare la jurist

Mesajde ion.agachi » Joi Sep 20, 2012 5:21 pm

Răspunsul este oferit de Codul de executare
Articolul 64. Interdicţia de a părăsi ţara
(1) Interdicţia de a părăsi ţara în cel mult 6 luni se aplică de către instanţa de judecată, la demersul executorului judecătoresc, doar după luarea măsurilor de asigurare a executării documentului executoriu, cu obligarea executorului judecătoresc de a efectua periodic un control privind necesitatea menţinerii acestei interdicţii.
(2) Dacă este necesară menţinerea interdicţiei pe un termen mai mare, aceasta poate fi aplicată în mod repetat în urma unui demers motivat al executorului judecătoresc, dar nu mai mult de 3 ori în cadrul aceleiaşi proceduri de executare.
(3) În cazul încetării procedurii de executare sau al restituirii documentului executoriu, precum şi în cazul în care dispare necesitatea aplicării interdicţiei de a părăsi ţara, această interdicţie se revocă de către instanţa de judecată la cererea executorului judecătoresc sau a părţilor.

Sa aveți în vedere că în cazul în care persoana nu este pe teritoriul țării interdicia de a părăsi țara nu are sens. Interdictia trebuie aplicată la momentul cînd debitorul a venit în ospeție sau la sărbători.
Totodată debitorii evită interdicția și părăsesc Republica Moldova prin transnistria, cu toate că în ultima perioadă executorii afirmă că au început a-i întoarce și de pe acolo.
După ce a expirat termenul de 18 luni de inetrdicție stabilit pentru o procedură de executare, creditorul poate cere restituirea acestei proceduri și depunerea ei din nou. Dar să aveți în vedere că pentru o nouă procedură va trebui de plătit taxele și spezele de executare din nou.
ion.agachi
 
Mesaje: 12
Membru din: Mar Ian 17, 2012 10:17 am

Re: intrebare la jurist

Mesajde aei.vorniceni » Joi Oct 18, 2012 8:17 am

Dacă debitorul are pașaport a fraților de peste prut,restricția nu-l afectează,trece liber.
aei.vorniceni
 
Mesaje: 3
Membru din: Lun Mar 05, 2012 12:57 pm

Re: intrebare la jurist

Mesajde ion.agachi » Lun Oct 22, 2012 8:57 am

Intrebarile care apar la recuperarea fortata a datoriei urmau a fi solutionate la data acordrii imprumtului. Respectiv raspunsul la intrebarea pusa este acesta. Astfel era necesar de perfectat o fidejusiune, un gaj, o garantie, elementar de verificat prezenta averii. Daca are pasaport romanesc este practic imposibil de aplicat interdictia de parasire a tarii. In acest caz este necesar de urmarit averea debitorului (daca o are). In lipsa averii titlul executoriu se va restitui fara executare creditorului. La fiecare 2.5 ani titlul executoriu trebuie repus in termen (prescriptia este de 3 ani) prun depunerea lui la executare. Astfel termenul de executare este infinit, respectiv cindva poate va fi executat, dar va fi executat doar cu participarea ACTIVA a creditorului, care trebuie sa urmareasca eventualele averi dobindite de debiotor.
ion.agachi
 
Mesaje: 12
Membru din: Mar Ian 17, 2012 10:17 am


Înapoi la Practici

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron